tiistai 24. helmikuuta 2009

Seuraava asema SaigonOnnistui! Kaikki säätö ja sähellys. Hyppäsimme siis Mui Nesta yhden maissa taksiin ja karautimme Phan Thietin asemalle, jossa junaa lastattiin jo täyttä vauhtia. Juna oli 60-luvun VR-tyyliä ja meno asemalla oli aikamoista, mutta hienosti kyytiin päästiin. Juna lähti noin klo 13.50, se körötti superhitaasti, pysähteli välillä ratatöiden, välillä vastaantulevien junien vuoksi, mutta se ei meitä haitannut, ilmastointi toimi (vähän liiankin hyvin, olin ihan jäässä), junassa oli herkullisia keittoja tarjoileva ravintolavaunu ja onneksi muutamia vapaita penkkejä, joten voitiin levittäytyä pakaaseinemme.


Jossain vaiheessa olo oli kuin apinalla häkissä, sen verran paljon me kerättiin katseita ja herätettiin keskustelua. Mutta kaikki oli (ainakin toivottavasti) ihan hyväntahtoista, yksi ihana mummo antoi pojille karkkeja ja miehet toistelivat mun kahvitilausta kikatuksen lomassa. Musta tuntui, että junassa istuessa oma erilaisuus oikein korostui, varsinkin kun juna oli mitoitettu pikku vietnamilaisia varten ja me jätit huideltiin päät kattoa kolistaen. Kuten kuvasta näkyy, niskatuki ei riittänyt mulla edes hartioille asti. (Sitä ei onneksi saatu ikuistettua, kun mun etupenkissä istuva laski oman selkänojansa niin alas, että mä en enää mahtunut pois mun paikalta. Aika nöyryyttävää.)


Neljän ja puolen tunnin matkan jälkeen oltiin Saigonin asemalla, jossa käveltiin suoraan taksiin ja kurvattiin hullun liikenteen läpi Sofitel Plazaan. Ja voi apua, että meitä hävetti tulla luksushotellin hienoon aulaan reppuinemme ja säkkeinemme hiekkaset varvassandaalit jalassa. Tuntui, että kaikilla muilla vierailla timantit säkenöi ja vaatteet kiilsi. Voi olla myös rähjäisen rantaelämän harhaa. Nyt kuitenkin suurin ongelma on metsästää riittävän hienoja vaatteita huomiselle aamupalalle. Aika hyppy biksurannalta tänne blingblingiin.

3 kommenttia:

 1. Aivan sairaan hyvä toi junakuva, meitsi höröttelee täällä teitin keittiössä, "kuka ei kuulu joukkoon"! Hihii!

  Hei tosi harmi toi Finskin lentäjien lakon peruuntuminen, me oltais oltu täällä tosi mielellämme pidempäänkin, mm. siksi, että "täällä on enemmän Black Sabbathia ku levykaupassa", kakluunin lämpö on niin ihanaa ja muutenkin täällä oleminen on jotenkin mukavan leppoisaa.

  Mutta tervetuloa kuitenkin kohta kotiin, koodaillaan paluuajoista vielä, Prius-kuski tulee teitä sit vastaan. Ja onhan tässä useita päiviä vielä, ja teillä varmasti monen monta kokemusta ja elämystä vielä tulossa, voi ihanuutta!!

  (Ja hyvä uutinen vielä: me päästään perjantaina siivoamaan omaa asuntoamme, eli päästään just hyvin takas kotiinkin!)

  Nyt saunaan!

  t. Talkkarit

  VastaaPoista
 2. Moi,
  ollaan just kirjautumassa ulos Saigonin hotellistamme ja illalla lähdemme lentämään Hong Kongiin, pitkä kotimatka siis alkaa.

  Tuskin pääsen enää nettiin, eli jos herra Talkkari pääsee meitä hakemaan, niin katsokaa netistä lennon status, aikataulun mukaan meidän pitäisi olla 14.40 Helsingissä. Ja jonkun tyyppistä rekkaa kannattaa varata, täältä tulee kolme matkalaukkua ja kasa käsimatkatavaroita ;-)

  Pian nähdään!

  L.

  VastaaPoista
 3. Tämä ok! t. Talkkarit

  VastaaPoista